Zapečeni spanać s piletinom i crnim lukom
Mnogo jednostavan recept i mnogo ukusno jelo.
Spremiti:
-polovinu belog mesa od jednog pileta,
-naseckane dve manje glavice crnog luka,
-dva-tri čena belog luka
-usitnjen spanać (oko 500gr)
-nekoliko sitnijih glavica crnog luka presečenih na polovine
-ulje, so, začin
Na ulju kratko propržiti luk (moj je malo zagoreo dok sam se zamajavala fotoaparatom)
Dodati meso i posle pet minuta ubaciti spanać sa šoljicom vode da se sve zajedno krčka oko petnaest minuta.
Začiniti po želji.
Prebaciti u činiju za pečenje u rerni. Dodati malo vode ako ocenite da treba
Polovine glavica luka rasporediti preko svega i peći oko pola sata na jačoj temperaturi (180-200)
Umesto luka odozgore ređajte šampinjone ako više volite.
Meni je ovo super dekorativno jelo i za neke svečanije ručkove... a i Hrono je ;)
Pa izvolte!
Moram da provam
ReplyDeleteizgleda okusno
pozdrav Tamara
ovo super izgleda! ima da se proba! :)
ReplyDeleteJa sve tvoje recepte skupljam. :-) Španać več raste u vrtu, i trebat če mi ideje za lagana jela. Izgleda predivno, ali nemoj se igati fotičem dok pržiš luk! :-))
ReplyDeleteDeluje baš ukusno, spanać volim, probaću sa pečurkama, dobra ideja :-) Pozdrav Ivana
ReplyDeleteuh kod tebe uvjek nesto novo:))) ovo bas mirise :)))
ReplyDeletea joj gde sad da ovo vidim a prošlo je 10 sati uveče....sve mi se sviđa.
ReplyDelete