16.09.2015.

Srce od hleba






Neću da davim pričom. Ako vam se ovo sviđa, postupak se vidi i na slikama.
Dakle, treba vam testo za hleb i pekač za hleb (onaj uobičajeni, dimenzije 30x10 otprilike)

Testo formirate kao dve tesno postavljene jufke i ostavite da naraste do pečenja. Pečete uobičajeno kao svaki hleb.
Seći tek kad se potpuno ohladi.






Ako se pitate zašto sam ovo radila, odgovor je - slučajno. 
Isečena kriška hleba mi je zaličala na "zamalo srce" i tako nastade ideja.
Vi ne morate da radite slučajno. Može to i namerno. 
Posle s tim srcima pravite sendviče, tostove, prženice...

I ne dajte ih onima koji nisu zaslužili.



8 коментара:

  1. Srca uvjek dajem onima, koji su ih zaslužili. :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Preslatko je! Ja sam nekad kupila plehove u obliku srca, zvezde i kruga. To je bio komplet. Čim sam ga videla, znala sam da moooooram da ga kupi, i da će sigurno zatrebati.
    I bila sam u pravu, ne može niko da mi prigovori kako kupujem impulsivno, jer nije prošla nijedna dečja žurka da se nije pravio hleb u tim formama.
    U principu, cilindričnog je oblika i na vrhu ima poklopac. Stavi se testo u njih i peče se.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, drage moje, sve volimo srca jer to je tako prirodno :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...