09.11.2016.

Čvarak mafini






Za ove mafine potrebno je

150 gr sitnih mrvičastih čvaraka (krupnije komade usitnite nožem)
1 jaje
4 kašike speltinog brašna
4 kašike ječmenog ili heljdinog brašna (pravila sam obe varijante i obe su ok)
2 kašike mlevenog lana
2 kašike suncokreta
so
250-300 ml kisele vode (ako treba dodajte još malo vode)

Sjediniti sve varjačom i ostaviti u frižideru nekoliko sati, a najbolje da prenoći.
Peći u papirnim korpicama u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta

Eto, nikad prostiji recept, čini mi se.
I pokušajte da nađete "prave" čvarke, ne one duvan čvarke. Oni mi nisu omiljeni nikako. Ali, ako nema.. pa šta da se radi. 






I za kraj maslina. 
Kao mirođija u svakoj čorbi. 
Maslinovo ulje u svim mafinima. 
Ili se kaže maslinino.. 
Maslinino.. slinino.. ne.. bljak.

Maslinovo ulje.. baš iz ovog maslinjaka.








3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...